top of page
Cindy.jpg

Cindy
Guardian of the beach

Alexandra Fitters

Beeldmaker

 

Meanderen tussen kunst en toegepaste vormgeving.

Het thema dat regelmatig terugkeert is de tijd.

Loskomen van de chronologische tijd, die wij gezamelijk wereldwijd hebben afgestemt en gebruiken sinds 1884 en terechtkomen in ‘de duurtijd’ zoals de Franse filosoof Bergson deze beschreef:  In harmonie zijn met onszelf en de fysieke wereld om ons heen. Het zoeken van verbinding door er middenin te zijn. Het beleven van eenheid. De huidige situatie is altijd nieuw, maar wortelt aan eerdere situaties en groeit naar toekomstige. Het is een vloeiende beweging.

Het werk ontstaat o.a. door vaste patronen als uitgangspunt te nemen, mee te bewegen om uiteindelijk op een onverwachte plek uit te komen.  Zo is de serie: Killing Time en de daaruit voortkomende series: Timelines/tijdlijnen (tegen de richting in) en Just a moment in time (opeenstapeling) ontstaan. Projecten zoals De Wachters en Roze meeuwen zijn ook in deze ‘tijdszone’ gemaakt.

 

Roze meeuwen is een project van 580 papieren meeuwen , die staan voor 580 dagen zwangerschap, twee kleuren, twee jongens. De rode/oranje knop is een symbool voor aantrekkingskracht en het focuspunt waar de voeding te vinden is. Het maken van de vogels is een proces van vasthouden, meebewegen en uiteindelijk loslaten. De kwetsbaarheid van het gebruikte materiaal is een bewuste keuze.

 

De Wachters/Guardians of the beach

Een project van ruim 60 kleine doch grote persoonlijkheden met ieder een eigen naam.

Ze zijn  gemaakt van gevonden plastics op het strand. Als groep staan zij als ‘wachters’ opgesteld in de duinen om mensen bewust te maken van de plasticvervuiling van de zee en op de stranden.

Binnenkort is het mogelijk om een Wachter te adopteren (kopen).

Killing time

Serie collages. Starten met een aantal vaste elementen (kleur, rechte lijnen etc) en dan meebewegen in wat zich aandient. Zo zijn de series: tijdlijnen/timelines en opeenstapeling ontstaan. Tijdlijnen zijn objecten die dwars op de tijdlijn (horizontaal) staan en als object in je huis kunnen worden gezet. Opeenstapelingen zijn objecten die ontstaan door het stapelen van collages.

Korte bio

Ik ben afgestudeerd als illustrator aan de Academie voor Kunst en Vormgeving te 's-Hertogenbosch. Enkele jaren ben ik werkzaam geweest als freelance illustrator met opdrachten o.a. voor uitgeverijen, Sesamstraat en b.v. een theater festival. Op zoek naar nieuwe uitdagingen kwam ik terecht bij een tijdschrift. Eerst werkzaam als grafisch vormgever/reisfotograaf en uiteindelijk als art director. Naast deze baan probeer ik vrij werk en werk in opdracht te maken. Dit kan uiteenlopen van grote ruimtelijke projecten tot kleine projecten op het platte vlak. Vertalen van ideeën naar beeld of een belevenis is mijn kracht.

Nieuwsgierig?

Stuur me een mail...

    Thanks for submitting!

    bottom of page